Huntelaar: "Moet stabiliteit erin zien te krijgen"

5 juni 2015, 23:52

Met twee goals en één assist kende Klaas-Jan Huntelaar een uiterst productieve avond tegen de Verenigde Staten, maar daar beleefde de spits weinig plezier aan. Ondanks de drie goals ging Oranje onderuit, met 3-4. Dat zorgde ervoor dat Huntelaar na afloop toch met de pest in zijn lijf de media te woord stond.

"Natuurlijk is het lekker om te scoren, maar als je dan verliest draait de sfeer om", zegt de aanvaller over zijn eigen optreden tegen de Amerikanen. "Ik maak liever doelpunten in een wedstrijd die we winnend afsluiten."

Dat gebeurde niet omdat Oranje in de absolute slotfase twee doelpunten incasseerde. Een gebrek aan geslepenheid deed de ploeg de das om, vindt de spits. "Bij vlagen speelden we vandaag heel goed, maar we zakten ook telkens weer weg. We moeten een vorm van stabiliteit erin zien te krijgen en op bepaalde momenten slimmer spelen. Een beetje meer Italiaans, al zien we dat in Nederland misschien niet graag. Maar in plaats van tien keer uit te breken in de slotfase, waarvan zeven keer zonder uitzicht op een doelpunt, kan je beter je krachten sparen voor twee of drie écht goede uitbraken en verder achterin de boel dicht houden."

Dat heeft met routine te maken, weet de aanvaller van Schalke 04. "We hebben een redelijk jonge ploeg, dit is een proces dat we moeten ondergaan. Je ziet dat jongens veel kwaliteit hebben, dus het komt vanzelf."

Huntelaar rekent erop dat Oranje er tegen Letland weer staat. "We hebben vandaag veel goede dingen gezien, die moeten we meenemen. We creëren veel, komen tot kansen. En in de thuiswedstrijd tegen ze hebben we laten zien dat we goed tegen Letland kunnen spelen", verwijst hij naar de 6-0 zege op het land, eind vorig jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen