Kluivert gepasseerd door Huntelaar: "Het is hem gegund"

8 juni 2015, 08:02

De oefeninterland tegen de Verenigde Staten liep voor het Nederlands elftal uit op een bittere teleurstelling, aangezien er met 3-4 verloren werd van Team USA. Voor Klaas-Jan Huntelaar had het duel in de Amsterdam ArenA nog wel een mooi tintje, aangezien hij dankzij twee treffers Patrick Kluivert passeerde op de all-time topscorerslijst van Oranje.

Huntelaar produceerde tegen de VS zijn 40ste en 41ste treffer in het Oranje-shirt. Kluivert zag zijn tweede plaats op de topscorerslijst ingenomen worden door de spits van Schalke 04, maar dat vindt de oud-spits niet erg. "Het is Klaas gegund", stelt Kluivert, die eerder al gepasseerd werd door Robin van Persie. De aanvoerder van Nederland staat op nummer één op de lijst. Kluivert werd verder niet vrolijk van het spel van Oranje tegen de Amerikanen. "Maar Huntelaar maakte twee prima goals", zegt de oud-international in De Telegraaf.

Het deed Huntelaar zelf overigens niet al te veel. "Het is altijd lekker om als spits kansen te verzilveren en doelpunten te maken. En dat ik Kluivert nu voorbij ben is leuk. Maar uiteindelijk draait de sfeer wel om als je de wedstrijd verliest", aldus Huntelaar, die een signaal af gaf. "Robin (van Persie/49, red.) en ik hebben er nu samen 90 gemaakt, dus wat dat betreft gaat het goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen