MVV en Fortuna Sittard boos op KNVB door derbydata

20 juni 2015, 11:46

MVV en Fortuna Sittard liggen in de clinch met de KNVB. De Limburgse clubs zijn niet blij met de speeldata van de derby's tussen beide clubs in het komende seizoen. Beide wedstrijden zijn door de voetbalbond, tot teleurstelling van de clubs, ingeroosterd op de maandagavond.

De Jupiler League-clubs hebben de afgelopen dagen de KNVB herhaaldelijk verzocht om de wedstrijden te verplaatsen, maar hier wilde de voetbalbond niet aan. Dat meldt L1. Volgens een woordvoerder van de KNVB hebben beide clubs en de gemeentelijke driehoek nagelaten om tijdig aan te geven dat de maandagavond als speeldatum niet wenselijk is. 

Volgens Fortuna-directeur Martin Masset kan het spelen maandagavond een negatief verschil maken van drieduizend toeschouwers. Dat betekent dat beide clubs vele inkomsten mislopen. De KNVB was wel bereid de duels twee uur te vervroegen, naar 18.00 uur. Voor Fortuna was een aftrap om 19.00 uur wel een optie geweest. "Dan had je wellicht meer kinderen in het stadion kunnen krijgen. FOX wilde daar echter niet aan. Het bewijst maar weer hoe machtig de tv-zenders zijn", baalt Masset.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen