Blind hield Man United af: "Niets is mooier dan dit"

2 juli 2015, 09:24

De KNVB maakte woensdag wereldkundig dat Danny Blind de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De 53-jarige Zeeuw blijft aan tot en met het WK 2018 en krijgt in eerste instantie maar één opdracht: plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk bewerkstelligen. De nieuwe bondscoach, eerst assistent van de vertrokken Guus Hiddink, is trots op zijn aanstelling en sloeg er onder meer een 'fantastische aanbieding' vanuit Engeland voor af.

"Ik had eerder een fantastische aanbieding van Manchester United", geeft Blind aan in het Algemeen Dagblad. "En United, Van Gaal, dat is afgelopen jaar nog een paar keer ter sprake gekomen. Maar ik heb dat met volle overtuiging afgehouden. Ik vind: als je gezonde ambitie hebt, wat is dan mooier dan een keer bondscoach worden van je land?", aldus de nieuwe bondscoach van Oranje, die mogelijk geassisteerd zal worden door Marco van Basten.

Wat moet er precies veranderen bij het dolende Oranje? "Op deze vraag ga ik nu nog niet inhoudelijk in", reageert Blind. "Het technisch/tactische plaatje, het gaat me te ver om dat hier nu al openlijk te bespreken. Dat is iets om eerst te bespreken met de staf, met belangrijke spelers. En vertrouwen in het halen van het EK? We weten wat er moet gebeuren: alles winnen. Te beginnen tegen IJsland op 3 september, want we kunnen ons helemaal niks meer permitteren", beseft de opvolger van Hiddink.

Kwalificatie voor het EK móet lukken, anders is er sprake van een groot drama. "Maar dat moet ook kunnen met de kwaliteit die we hebben. Plus met wat er hopelijk vanaf september weer aansluit. Een fitte Robben. Wellicht Strootman. Het EK halen is ook mijn enige doel. Ik kijk nu niet terug en nog niet verder vooruit", aldus Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen