Van Anholt beleefde 'rotjaar': "Als linksback middelmaat"

4 juli 2015, 12:30

Pele van Anholt is blij dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. De verdediger van sc Heerenveen kijkt namelijk met een vervelend gevoel terug op de afgelopen voetbaljaargang. Hij baalt ervan dat hij vorig seizoen in Friesland als linksback moest fungeren.

"Ik heb een jaartje stilgestaan. Natuurlijk gaat het teambelang voor, maar als linksback ben ik middelmaat. En dat wil ik juist niet zijn", zegt de 24-jarige Van Anholt in de Leeuwarder Courant. "Als je ineens linksback moet staan, kun je spreken van een verloren seizoen, een rotjaar."

Hij hoopt komend seizoen weer op zijn geliefde rechtsbackpositie te mogen spelen. "Ik ben op rechts veel machtiger, vrijer ook. Daar denk ik als ik mijn tegenstander zie: jij komt er sowieso niet langs. Aan de andere kant ben ik wel een ervaring rijker als linksback. Je moet je natuurlijk wel weer bewijzen. Nu hebben we wel elf, twaalf verdedigers. De concurrentie is groter dan ooit. Toch moet ik de concurrentiestrijd kunnen winnen als ik van mijn eigen kracht uit ga."

Heerenveen versterkte de verdedigende linie deze zomer met Caner Cavlan van De Graafschap en Lucas Bijker van SC Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen