"Monster in Riedewald moet nu wakker worden geschud"

5 juli 2015, 21:27

Ajax-coach Frank de Boer wil dat Jairo Riedewald komend seizoen een volgende stap in zijn ontwikkeling zet. Het 18-jarige talent krijgt een kans als 'nummer vier' en daarbij wordt van hem verwacht dat hij regelmatig vanuit de defensie indribbelt naar het middenveld. Dat moet met overtuiging gebeuren, stelt De Boer.

In de oefenwedstrijd tegen Dinamo Moskou, die zaterdag in Oostenrijk in 2-2 eindigde, maakte Riedewald een prima indruk achterin. "Hij speelde heel goed. We weten allemaal dat hij goed kan indribbelen", vindt De Boer, die veel van Riedewald verwacht. "Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Je bent nu een senior. Het babyvet is eraf, zeg maar. Het monster in hem moet nu wakker worden geschud. Dat heb ik hem vandaag ook gezegd. Het moet er echt uitkomen. Het lijkt soms wel of hij alles op zestig of zeventig procent doet. Dat geeft niet, hij is eerstejaars senior, maar hij heeft zo veel mogelijkheden", zegt de coach in gesprek met Ajax Life.

Riedewald zelf was redelijk tevreden over zijn optreden als centrumverdediger tegen de Russen. "Het was weer even wennen, omdat ik al een tijdje niet meer op 'nummer vier' had gespeeld. Dan moet je weer even kijken waar de ruimte ligt, want je kunt niet indribbelen zonder plan. Je forceert iets en dan moet de tegenstander wat doen. Daar speel je op in. Meestal door in te spelen op de linkshalf, spits of vleugelspeler."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen