'Verkoop Clasie levert Feyenoord vijftien miljoen op'

15 juli 2015, 07:32

Feyenoord blijkt de hoofdprijs te incasseren voor aanvoerder Jordy Clasie. Waar eerder gerept werd van een transfersom van zo'n elf miljoen euro, meldt De Telegraaf nu dat de Rotterdammers maar liefst vijftien miljoen euro ontvangen voor de middenvelder. Dit is de op één na hoogste transfersom uit de clubhistorie, alleen Dirk Kuyt (achttien miljoen euro) leverde de club ooit meer geld op.

Clasie is bijvoorbeeld duurder dan Royston Drenthe, die na het jeugd-EK van 2007 voor veertien miljoen euro naar Real Madrid ging. De verwachting is dat de overstap van Clasie naar Southampton, waar oud-coach Ronald Koeman de scepter zwaait, nog deze week kan worden afgerond. Bij Southampton treft Clasie onder meer Graziano Pellè, de Italiaanse spits kwam een jaar geleden over van Feyenoord.

Tegenover het vertrek van Clasie staat voor Feyenoord de komst van Simon Gustafson. Voor het 20-jarige toptalent uit Zweden hoeft de ploeg 'slechts' anderhalf miljoen euro op tafel te leggen.

Overigens speelt Feyenoord volgende week in de Rotterdamse Kuip een oefenwedstrijd tegen Southampton. De kans is groot dat de 24-jarige Clasie dan al in het tenue van de Engelse club te zien zal zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen