KNVB niet blij met Utrecht: "Dit is een slecht signaal"

30 juli 2015, 15:53

FC Utrecht is, ondanks een straf van de KNVB, van plan om de supporters van de Bunnikside 'gewoon' van een kaartje te voorzien voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op zondag 13 december. De Bunnikside moet leeg blijven voor dit duel en de Domstedelingen zorgen ervoor dat de fans die een seizoenskaart hebben voor die tribune elders terecht kunnen. Daar is de KNVB allesbehalve blij mee.

Utrecht-directeur Wilco van Schaik stuurde een brief naar de supporters van de Bunnikside, met daarin de mededeling dat ze ondanks de straf naar de wedstrijd kunnen. De KNVB-straf werd uitgedeeld wegens antisemitische leuzen tijdens het duel met Ajax van vorig seizoen. "Dit is een slecht signaal", zegt KNVB-woordvoerder Hans van Kastel tegen Metro over de brief van Van Schaik. "Mensen die dit soort leuzen zingen horen niet in een stadion thuis. De Bunnikside leeg laten is geen symbolische straf, het is vooral bedoeld als straf voor degenen die zich hebben misdragen. En door deze maatregel van Utrecht kunnen ze die straf ontlopen."

Formeel gezien voldoet Utrecht overigens wel aan de eis van de tuchtcommissie, als ze het vak maar onbezet laten. "Maar dat is niet de manier waarop wij het voetbal veilig en laagdrempelig willen maken", stelt Van Kastel. "Daarvoor hebben wij ook de clubs nodig. Daarom gaan we binnenkort in gesprek met FC Utrecht om deze zaak te bespreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen