De Boer: "We moeten nu een volgende stap maken"

3 augustus 2015, 15:33

Ajax verschijnt dinsdagavond in de wedstrijd tegen Rapid Wien in de Amsterdam ArenA met dezelfde elf namen aan de aftrap als vorige week woensdag in Wenen. Dat heeft Frank de Boer op de persconferentie in aanloopo naar de return in de derde voorronde van de Champions League aangekondigd. "Er zullen niet veel veranderingen in de opstelling zijn", zei de trainer.

In Wenen ging het aanvankelijk crescendo met Ajax, dat in de rust met 0-2 voor stond tegen Rapid. Uiteindelijk werd er na een matige tweede helft echter met 2-2 gelijkgespeeld. "De jongens moet begrijpen wat er op bepaalde momenten gevraagd wordt, ook tegen tien man. We hebben ze daar nadrukkelijk op gewezen en beelden laten zien. Ik heb het gevoel dat ze het heel goed hebben begrepen", zegt De Boer op Ajax.nl.

Hoewel het elftal van Ajax gekenmerkt wordt door een zeer lage gemiddelde leeftijd, heeft De Boer vertrouwen in een goede afloop. "Ik denk dat we een mooie mix hebben. Ondanks hun jeugdige leeftijd zijn er best veel jongens met Champions League-ervaring. Natuurlijk heeft een jeugdig team meer bijsturing nodig dan een ervaren team. De vraag is of het exceptionele talenten zijn of niet. Anders kun je daar soms best risico's mee nemen", aldus De Boer. "De wedstrijden tegen Rapid Wien zijn voor ons cruciaal. Hopelijk komen er nog twee aan in de play-offs richting het hoofdtoernooi."

De Boer denkt dat Ajax op fysiek vlak steeds beter zal worden, naarmate het seizoen vordert. "Vorige week vond ik de intensiteit na zeventig minuten naar beneden te gaan, dat heeft met ritme te maken. Je kon goed zien dat zij wel al twee wedstrijden om het 'echie' speelden. Wij hebben goede oefenduels gespeeld. Ik begrijp dat het maar oefenwedstrijden zijn, maar tegen niet de minste ploegen hebben we soms zestig minuten vrij aardig gespeeld. Ik vind dat we nu een volgende stap moeten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen