Nieuwe hoofdsponsor Roda JC in financiële problemen

Ger
11 augustus 2015, 08:02   Bijgewerkt: 11 augustus 2015, 12:12

Solland Solar, de kersverse hoofdsponsor van Roda JC, verkeert in financiële problemen. De medewerkers van de zonnepanelenfabrikant hebben vakbond FNV gevraagd een faillissementsprocedure op te starten. Het personeel van Solland Solar ligt in de clinch met eigenaar Massimo Pugliese.

De Italiaanse zakenman zou het salaris al maanden niet betalen, tot grote woede van het personeel. Dit voorjaar werd er nauwelijks geproduceerd bij het bedrijf. Volgens Pugliese had dat te maken met de voorbereidingen op een grote order uit China. De ondernemingsraad van het bedrijf trekt nu aan de bel. De kritieke situatie blijkt onder meer uit feit dat de verwarming en het riool inmiddels al zijn afgesloten.

Solland Solar prijkt sinds dit seizoen op de shirts van Roda JC. Dat is bij het personeel in het verkeerde keelgat geschoten. "Het sponsoren van voetbalclubs is voor de heer Pugliese schijnbaar belangrijker dan het handhaven van de wet en de CAO door de medewerkers hun salaris op tijd te betalen", klinkt het tegenover 1Limburg.nl.

Een woordvoerder van Roda zegt dat de club zich nog geen zorgen maakt over de situatie. Het bedrijf maakt maandelijks een vast bedrag over aan de promvendus. "Dit is een interne aangelegenheid bij Solland, zolang de betalingen blijven binnenkomen, is er voor ons niets aan de hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen