Advocaat zeer gefrustreerd: "Ik ben totaal niet blij"

25 augustus 2015, 10:44

De onvrede bij Dick Advocaat over het selectiebeleid van zijn werkgever Sunderland neemt met rasse schreden toe. De manager uit Den Haag dringt al geruime tijd bij de clubleiding aan op meer versterkingen, maar heeft al een tijdje geen nieuwe spelers meer de hand kunnen schudden in het Stadium of Light. "Ik ben totaal niet blij", zegt de ervaren coach.

Advocaat is zich met Sunderland aan het voorbereiden op het League Cup-duel van komende dinsdag met Exeter City, maar het ging op de persconferentie in aanloop naar deze wedstrijd voornamelijk over zijn kritiek op het transferbeleid. "We moeten ons verbeteren en dat kan alleen maar als we nieuwe spelers halen. We hebben er echt nog twee of drie nodig. Ik heb dat de hele tijd al tegen iedereen gezegd en blijf dat tot de laatste dag van de transferperiode benadrukken. Er is echter nog bijna niets gebeurd", bromt onze landgenoot.

Het moge duidelijk zijn dat Advocaat niet echt te spreken is over zijn huidige selectie. De Hagenaar heeft ook weinig reden tot tevredenheid, aangezien Sunderland na drie speelronden op één punt staat. En dat terwijl The Black Cats een relatief eenvoudig programma hadden. Er werd echter verloren van zowel Leicester City als Norwich City. "Met name de defensie heeft een kwaliteitsinjectie nodig", vindt Advocaat. "Vooral bij de standaardsituaties is het niet goed."

Advocaat kreeg de vraag of hij denkt dat het huidige Sunderland in staat is om degradatie uit de Premier League te voorkomen. "Moet ik hier een antwoord op geven?", reageerde de trainer. "Ik denk dat het heel lastig wordt. Vorig jaar haalden we het gelukkig, maar iedere club heeft zich bijna versterkt. Wij hebben dat ook nodig", weet de Nederlander.

Tot dusver werden Jeremain Lens, Yann M'Vila, Adam Matthews, Younès Kaboul en Sebastián Coates aangetrokken door Sunderland, maar de prestaties van de aanwinsten houden nog niet echt over. "Lens heeft het al wel laten zien", zegt Advocaat. Mogelijk kan hij Jonathan de Guzman binnenkort verwelkomen bij de Premier League-club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen