Oranje verliest weer en moet zich richten op play-offs

Ger
3 september 2015, 23:12   Bijgewerkt: 4 september 2015, 01:57

Het Nederlands elftal heeft directe kwalificatie voor het EK 2016 niet meer in eigen hand. Een geplaagd Oranje moest donderdagavond opnieuw zijn meerdere erkennen in het stugge IJsland: 0-1. Binnen het half uur moest de kersverse aanvoerder Arjen Robben het strijdtoneel verlaten met een liesblessure en Bruno Martins Indi mocht vervroegd gaan douchen na een oliedomme rode kaart. Gylfi Sigurdsson bezegelde met een benutte strafschop vlak na rust het lot van Nederland.

Nederland was even daarvoor al ontsnapt aan opnieuw een snelle achterstand. Jón Bödvarsson kwam een teenlengte tekort om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Daarna leek er weinig aan de hand voor Oranje. Met name Robben liep over van de energie en de aanvoerder was op de linkerflank constant dreigend. Toen Robben zelf de bal over de zijlijn speelde en naar zijn lees greep, ging er een golf van ontzetting door de Arena. "Het zal toch niet weer", zag je het Oranjelegioen denken. Maar het was dus wel weer zover. De aanvoerder trok zijn band af en liep direct door naar de kleedkamer.

Aan de andere kant had IJsland aan een kansje genoeg. Even na rust schoffelde Gregory van der Wiel in de eigen zestien Birkir Bjarnason onderuit. Jasper Cillessen zette zijn vingertoppen nog tegen de inzet van elf meter van Sigurdsson maar dat was niet voldoende om een achterstand te voorkomen. In het vervolg deed Oranje er nog alles aan om een doelpunt te forceren, maar het mocht niet baten. IJsland bleef uiteindelijk redelijk eenvoudig overeind. Zondag moet Nederland in Turkije opnieuw vol aan de bak om in ieder geval de derde plaats in groep A veilig te stellen.

Koploper IJsland staat al met anderhalf been in Frankrijk. De achterstand van Oranje op nummer twee Tsjechië, dat in eigen huis afrekende met Kazachstan, is inmiddels opgelopen tot zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen