Cruijff snapt kritiek Van Basten niet: "Niet verstandig"

23 september 2015, 15:32

Een reactie van Johan Cruijff op de kritiek van Marco van Basten heeft niet lang op zich laten wachten. Voor de camera van de NOS gaat de voormalig nummer veertien kort in op de pittige column van Van Basten in Voetbal International. Hij is het, niet geheel verrassend, niet met Van Basten eens.

"Ik kan het niet zo goed plaatsen", zegt Cruijff over de kritiek van Van Basten. "We zijn bij Ajax een nieuwe weg ingeslagen. Daar worden fouten in gemaakt, en die zal ik ook gemaakt hebben. Ik weet niet waarom Marco dit zegt. Het Nederlandse voetbal levert vandaag de dag geen prestaties. Daar moet je wat aan doen."

Cruijff zegt het opmerkelijk te vinden dat Van Basten als assistent-bondscoach, en dus werknemer van de KNVB, een dergelijke column schrijft. Van Basten noemde het plan-Cruijff onder meer 'één grote komedie'. Cruijff: "Ik denk dat het voor hem, vanuit zijn positie, niet verstandig is om kritiek te hebben op een club."

Van Basten was in zijn column keihard over het plan-Cruijff. "Ik vond het eerlijk gezegd een aanfluiting. Als dat het resultaat is van die Fluwelen Revolutie in Amsterdam, denk ik: Waarom zijn een paar jaar geleden al die mensen naar de rechtbank gegaan? Waarom zijn zo veel mensen geslachtofferd? Met veel kabaal is bij Ajax de boel overhoop gehaald. Als je nu bekijkt wat het gevolg daarvan is, vind ik dat zeer bedenkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen