Bekeravontuur PEC Zwolle eindigt opnieuw in de Kuip

24 september 2015, 22:43   Bijgewerkt: 24 september 2015, 23:31

Voor het derde opeenvolgende jaar is het bekeravontuur van PEC Zwolle geëindigd in de Rotterdamse Kuip. Maar na twee finaleplaatsen op rij, waarvan de eerste gewonnen werd en de tweede verloren, bleek ditmaal de tweede ronde het eindstation. Feyenoord riep de cupfighter van de afgelopen twee seizoenen een halt toe, mede dankzij twee doelpunten van Dirk Kuyt werd het 3-0 voor de thuisploeg.

Uit het niets stond PEC Zwolle in 2014 ineens in de finale van de KNVB Beker. Een gelukje, zo dachten velen. Toenmalig Feyenoord-coach Ronald Koeman sprak er zelfs schande van. "Met alle respect voor Ron Jans en zijn team, maar er gaat straks normaal gesproken een team Europa in dat er niet thuis hoort", sprak hij voor de finale tussen Zwolle en Ajax. Hij wees erop dat PEC Zwolle dat seizoen bijzonder veel geluk gehad had bij de verschillende lotingen. "Eigenlijk is NEC voor PEC Zwolle de enige echte tegenstander geweest in het bekertoernooi. Via een paar amateurploegen en teams uit de Jupiler League halen ze de halve finale."

Koeman slikte zijn woorden in toen PEC Zwolle in de finale met 5-1 van Ajax won, een resultaat waarmee de ploeg zich een waardig bekerwinnaar toonde. Een jaar later bevestigde het zelfs zijn nieuwe status door opnieuw de eindstrijd te halen. Wederom zat het niet tegen bij lotingen, maar toch: geluk kon het niet meer genoemd worden. In deze tweede bekerfinale op rij bleek FC Groningen in de Kuip met 2-0 te sterk.

Feyenoord kwam zo vrij eenvoudig op voorsprong, juist in een fase waarin PEC Zwolle wat sterker werd en kansen kreeg. Na deze 1-0 ging het echter lopen bij Feyenoord, waar de Zweedse debutant Simon Gustafson een prima indruk maakte op het middenveld. Routinier Dirk Kuyt besliste het duel in de tweede helft definitief. Eerst profiteerde hij dankbaar van een slippertje van Bram van Polen en scoorde hij op aangeven van de sterke Michiel Kramer, daarna scoorde de routinier uit een rebound. Daarnaast raakte Kuyt, die tot vandaag nog wachtte op zijn eerste velddoelpunt van het seizoen, in deze wedstrijd nog twee keer het houtwerk.

Zo komt er geen derde bekerfinale op rij voor PEC Zwolle, maar kans op sportieve revanche in de Kuip krijgt de ploeg van coach Ron Jans al snel. Zondag is het namelijk weer Feyenoord-PEC Zwolle, dan in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen