"Elia heeft de kenmerken van een echte vleugelspits"

Jw
5 oktober 2015, 20:31   Bijgewerkt: 5 oktober 2015, 20:56

Eljero Elia werd door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Quincy Promes. De keuzeheer liet maandagavond op de persconferentie weten blij te zijn dat de 28-jarige aanvaller zijn oude niveau weer benadert. 

"Normaal gesproken had ik Eljero niet geselecteerd, maar ik kijk ook naar welke alternatieven ik heb. Als ik dan met Feyenoord bel, hoor ik dat de club Eljero heeft opgetraind, hem rustig heeft gebracht ondanks dat hij zelf stond te trappelen om te gaan spelen. Nu is hij een wedstrijd of vier, vijf basisspeler en zeker de laatste drie duels heeft hij het goed gedaan", legde Blind uit op de persconferentie.

Elia heeft bij Feyenoord de kans gekregen zijn profloopbaan uit het slop te halen. Dat lukt de razendsnelle aanvaller voorlopig goed en is vroeg in het seizoen dus zelfs al terug in beeld bij Oranje. Blind zag de afgelopen tijd de Elia van 2010 aan het werk, toen hij nog een invalbeurt kreeg in de WK-finale tegen Spanje. "Eljero is altijd in beweging, heeft dreiging, is snel, komt naar binnen om gevaarlijk te zijn met zijn schot, maar gaat net zo gemakkelijk buitenom. Hij heeft de kenmerken die horen bij een echte vleugelspits. Zo'n speler kunnen we gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen