Interlandcarrière topschutter Van Persie lijkt voorbij

Ger
2 november 2015, 07:41

Aan de lange carrière van Robin van Persie bij het Nederlands elftal komt naar verwachting een einde. Volgens De Telegraaf zal bondscoach Danny Blind geen beroep meer doen op de 101-voudige international. In dat geval ontbreekt hij dan ook in de selectie voor de komende oefeninterlands tegen Wales en Duitsland.

De 32-jarige Van Persie is met vijftig doelpunten de topscorer aller tijden van Oranje. Na de teleurstellende EK-uitschakeling denkt Blind de aanvaller van Fenerbahçe, die momenteel serieus in de belangstelling van FC Barcelona staat, niet meer nodig te hebben. De keuzeheer zou in de aanloop naar het WK van 2018 in Rusland nog wel een rol zien voor de routiniers Wesley Sneijder en Arjen Robben in het Nederlands elftal.

Blind vindt Van Persie niet fit genoeg en deed de laatste twee interlands tegen Kazachstan en Tsjechië daarom alleen een beroep op hem als invaller. De oud-Feyenoorder liet na dat laatste duel zelf weten niet te overwegen te stoppen als international.

Van Persie maakte in 2005 zijn debuut in het Nederlands elftal. Hij zat in de selecties voor de EK's van 2008 en 2012 en de WK's van 2006, 2010 en 2014.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen