Van Gaal neemt het op voor Memphis: "Hij is pas 21"

2 november 2015, 17:08

Na een flitsende start op Old Trafford is Memphis Depay in een lastige periode beland. De aanvaller is zijn basisplaats bij Manchester United kwijt en is door bondscoach Danny Blind niet opgenomen in de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijden van Oranje tegen Wales en Duitsland.

Memphis is niet alleen sportief omstreden, ook door zijn gedrag buiten de lijnen ligt de aanvaller onder vuur. "In het topvoetbal moet je ook in een team kunnen functioneren en dat doet hij niet altijd. Die kritiek heb ik hem meegegeven toen ik hem belde. Dat moet hij leren", zei bondscoach Blind maandag.

Manager Louis van Gaal neemt zijn pupil in bescherming. "Hij is pas 21 jaar en zit in een fase van zijn carrière waarin hij zich moet aanpassen aan veel dingen", zei de coach van Manchester United tijdens zijn perspraatje voor de Champions League-wedstrijd tegen Wolfsburg. "Ik weet zeker dat hij sterk terug zal komen."

Van Gaal plukte Memphis afgelopen zomer weg bij PSV, waarmee hij kampioen van Nederland geworden was. De twee werkten eerder succesvol samen bij Oranje, op het WK in Brazilië scoorde Memphis twee keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen