Kuyt baalt van uitleg Blind: "Wilde Oranje graag helpen"

3 november 2015, 07:31

Dirk Kuyt is onaangenaam verrast over de teksten van Danny Blind, maandag in Zeist. De bondscoach maakte bekend dat hij de Feyenoorder gepolst had voor een terugkeer in Oranje, iets dat volgens Kuyt binnenskamers zou blijven. Bovendien stelde Blind dat Kuyt een basisplek geëist zou hebben, iets dat de Katwijker eveneens ontkent. Hij reageert in De Telegraaf geprikkeld op de woorden van Blind.

Door de uitlatingen van Blind ontstaat het beeld dat Kuyt, die na het WK van 2014 liet weten even niet meer beschikbaar te zijn voor Oranje, de nationale ploeg niet wilde helpen in deze lastige periode. "Dat wilde ik heel graag. Ik heb altijd met heel veel liefde en passie voor Oranje gespeeld. Anders kom je ook niet tot 104 interlands, denk ik", countert hij. Kuyt stopte bij Oranje omdat hij niet alleen maar op de bank wilde zitten, ook vond hij het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie. In dat licht bezien, zou het vreemd zijn als hij bij een eventuele rentree niet zou spelen. Dat zei hij tegen Blind: "Ik zei dat ik voor mijn gevoel alleen binnen de lijnen van waarde zou kunnen zijn en niet daarbuiten. Dat heb ik onder Guus Hiddink ook al aangegeven en was de reden waarom ik destijds ben gestopt. Daar was wat mij betreft geen verandering in gekomen."

"Uiteindelijk was het aan de bondscoach om mij te selecteren of niet. Ook al omdat ik pas werd benaderd op het moment dat de internationals al twee dagen bij elkaar waren", onthult hij. Het gesprek met Blind zou volgens hem intern blijven. "Naar de reden waarom hij dat toch bekend heeft gemaakt, kan ik alleen gissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen