Fenerbahçe-coach: "Van Persie kan het verschil maken"

4 november 2015, 21:09

Met zijn 32 jaar is Fenerbahçe-aanvaller Robin van Persie beduidend ouder dan de verdedigers van Ajax die hij donderdag tegenover zich krijgt in de onderlinge Europa League-wedstrijd in Amsterdam. Vítor Pereira, de coach van de Turkse topclub, ziet dat echter niet als een voordeel.

"Hij scheelt inderdaad ruim tien jaar met de meeste Ajax-spelers. Maar in een land als Nederland is het dankzij de uitstekende voetbalopleiding heel normaal dat spelers van 17 á 18 jaar al Europese wedstrijden in het eerste elftal spelen", aldus Pereira op de officiële website van Ajax. "Het is dus niet echt een voordeel voor ons, maar ook geen nadeel natuurlijk. Robin van Persie heeft de kwaliteiten om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Hij kan het verschil maken."

Pereira denkt dat het duel in de Amsterdam ArenA op details beslist gaat worden. "Ajax en Fenerbahçe willen allebei graag voetballen. We zijn aan elkaar gewaagd en kennen elkaar goed uit de heenwedstrijd van twee weken geleden. We hebben allebei goede spelers. Een klein foutje kan doorslaggevend zijn", aldus Pereira. Fenerbahçe heeft een voorsprong van twee punten op Ajax en heeft dus niet per se een zege nodig. "Al zullen we niet op een gelijkspel spelen. Dat is nooit ons doel. We willen altijd winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen