Feyenoord met Botteghin, Klaassen in spits Ajax

8 november 2015, 13:40

Eric Botteghin is de meest opvallende naam in de basisformatie van Feyenoord tegen Ajax. De verdediger krijgt de voorkeur boven Jan-Arie van der Heijden. Coach Giovanni van Bronckhorst kiest verder voor een middenveld met Tonny Vilhena én Marko Vejinovic, hij houdt Simon Gustafson buiten de ploeg. Bij tegenstander Ajax staat aanvoerder Davy Klaassen in deze klassieker in de punt van de aanval.

De keuze van Van Bronckhorst voor Botteghin is opmerkelijk te noemen, want de oud-speler van PEC Zwolle en FC Groningen stond dit seizoen pas één keer eerder in de basis. Dat was eind september, in de verloren topper tegen PSV. In de bekerkraker tegen Ajax, anderhalve week geleden, bleef de Braziliaan negentig minuten op de bank. Datzelfde gold toen voor Vejinovic, hij speelt nu wel. Ook Tonny Vilhena mag starten, de Zweed Gustafson moet op de bank plaatsnemen. Ook Colin Kazim-Richards zit op de bank, ondanks het feit dat Feyenoord in eerste instantie een opstelling communiceerde met de Turk in de basis. Dat bleek een foutje en al snel corrigeerde de Rotterdamse club dat. Niet Kazim, maar Michiel Kramer is 'gewoon' de spits.

Bij Ajax posteert coach Frank de Boer zijn aanvoerder Davy Klaassen in de punt van de aanval. Een opvallende keuze, want een pure spits als Arek Milik moet op de bank plaatsnemen. Klaassen vormt in de Kuip een voorhoede met Lasse Schöne en Amin Younes, op het middenveld mag Daley Sinkgraven starten. Ten opzichte van de bekerwedstrijd in de Kuip, anderhalve week geleden, keren  doelman Jasper Cillessen en verdediger Jaïro Riedewald terug in de basis. Cillessen kwam in het bekerduel wel als invaller in actie.

De klassieker in Rotterdam tussen Feyenoord en Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Opstellingen

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Vilhena; Kuyt, Kramer, Elia

Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Gudelj, Sinkgraven, Schöne, Klaassen, Younes

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen