Blind ontkent voorkeur voor Ajacieden: "Dit is onzin"

10 november 2015, 09:47

Met slechts twee spelers was landskampioen PSV mager vertegenwoordigd in de Oranje-selectie, zoals bondscoach Danny Blind deze vorige week presenteerde. Dat zijn er inmiddels drie geworden, Jeroen Zoet mocht opdraven als vervanger van Kenneth Vermeer, maar nog altijd heeft de ploeg uit Eindhoven veel minder spelers bij het Nederlands elftal dan Ajax. Blind riep vrijdag maar liefst zes Ajacieden op.

Riechedly Bazoer, Jasper Cillessen, Davy Klaassen, Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Joël Veltman waren de zes Ajacieden in de oorspronkelijke Oranje-selectie. In Eindhoven worden vraagtekens gezet achter de keuze van Blind om zoveel Ajacieden te selecteren, zo liet Joshua Brenet vorige week weten bij Omroep Brabant. "Misschien is het niet goed om te zeggen, maar sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op. Dat valt ons wel op. Sommige dingen begrijpen wij gewoon niet", zei de verdediger.

Blind ging maandagavond in Noordwijk in op de woorden van Brenet. De bondscoach ontkent zijn voorliefde voor spelers van Ajax, zijn oude club. Hij 'kan niet zo veel' met de kritiek van Brenet, zegt hij in De Telegraaf. "Hij mag net zoals iedereen mijn keuzes bekritiseren. Maar dit is onzin. Ik mis de motivatie. Een trainer zou wel gek zijn als hij niet de beste spelers zou selecteren. Misschien dat ik even langsloop bij Jeffrey Bruma of Luuk de Jong om het te bespreken. Zoals gezegd: welke coach selecteert nou niet zijn beste spelers?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen