Sneijder fan van systeem: "Behoefte aan zekerheid"

14 november 2015, 11:26

Wesley Sneijder is een groot voorstander van het overstappen op het 5-3-2-systeem bij het Nederlands elftal. Oranje speelde vrijdag voor het eerst onder Danny Blind in dat systeem en won met 2-3 van Wales. Sneijder stelt dat Oranje toe was aan deze formatie.

"We hadden behoefte aan defensieve zekerheid", legde Sneijder na de wedstrijd uit tegen De Telegraaf. "We kregen gewoon te veel doelpunten tegen. Dan is het moeilijk winnen", weet Sneijder, die niet vindt dat Oranje tijdens de EK-kwalificatiereeks al in dit systeem had moeten spelen. "Dat vind ik een beetje te makkelijk. Je ziet dat juist Robben optimaal kan profiteren van de ruimte die hij met deze speelwijze krijgt. En helaas hebben we hem vaak moeten missen. Dinsdag tegen de Duitsers moeten we het weer zonder hem doen. Het belangrijkste is dat we dan weer als team opereren. We moeten weer een hechte ploeg worden. Dat ontbrak er vaak aan."

Sneijder weet dat Nederland dinsdag, zonder Robben, aan de bak moet tegen de Duitsers. "Duitsland is van een ander kaliber dan Wales. Maar laten we nu maar aan dit systeem gaan wennen, zodat we het verder kunnen perfectioneren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen