De Boer: "Ik blijf de visie van Cruijff volgen"

20 november 2015, 14:04

Tijdens het perspraatje van Frank de Boer voorafgaand aan Ajax-Cambuur ging het weinig over de komende wedstrijd. De trainer van Ajax werd vooral gevraagd naar de huidige situatie bij zijn club en het vertrek van Johan Cruijff. Dat laatste betreurt De Boer ten zeerste, hij noemt de breuk 'ontzettend zonde'.

Cruijff is van mening dat zijn visie niet nageleefd wordt bij Ajax, De Boer ziet dat anders. "Wij werken volgens zijn visie. Ik werk volgens zijn visie. Ik vind het heel jammer dat hij gestopt is. Ik had graag gehad dat hij zo nu en dan zijn mening was blijven geven over zaken. Maar nogmaals: ook nu zullen we volgens zijn plan blijven werken", citeert Voetbal International hem. "Ik blijf zijn visie volgen. Soms kun je over een detail discussiëren, zoals spelen met de punt naar voren, maar ik probeer altijd in zijn lijn te denken. Het is vermoeiend dat je daar steeds weer over praten moet, maar ik blijf mijn ding doen. En dat is in mijn ogen iets wat dicht bij zijn plan staat. Maar ik zou het leuker vinden om meer over voetbal te praten, in plaats van de randzaken."

De stelling dat het plan-Cruijff mislukt is, deelt De Boer niet. Hij heeft goede hoop dat de club, dankzij het werk van de afgelopen jaren, een stap vooruit gaat zetten. "Het was duidelijk dat we vóór het plan-Cruijff niet zouden aanhaken bij de top. Dan moet je een visie aanhouden waarmee je denkt dat dat wel kan gebeuren. Spelers die van na de revolutie zijn, zoals Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny, komen er nu pas aan. Je kunt nu nog helemaal niet beoordelen of het nut gehad heeft. Het plan was ook om met meer eigen jeugd te spelen. Dat heb ik gedaan en dat is niet slecht gegaan, want we zijn vier keer kampioen geworden."

Tot slot ging De Boer ook in op de veelbesproken breuk met hoofd opleidingen Wim Jonk. De Boer en Jonk zaten allebei in het Technisch Hart van de Amsterdamse club. "Ik heb helemaal geen problemen met Wim, maar dit conflict ligt er al anderhalf jaar. Het houdt een keer op. Ik kan me van de directie wel voorstellen dat voor hen de maat een keer vol is. We moeten met zijn allen namelijk aan hetzelfde touwtje trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen