Penalty Santos beslist schaakspel tussen NEC en Utrecht

Ger
22 november 2015, 16:36

NEC heeft in de Goffert ook FC Utrecht verslagen. Dankzij een door Christian Santos benutte penalty eindigde het duel in 1-0. Daarmee werd NEC de beste promovendus sinds Blauw-Wit in 1961/1962. Met 23 punten klimt NEC voorlopig naar plaats vijf, alleen naaste concurrent Vitesse komt nog in actie.

Zo ook zondagmiddag tegen FC Utrecht. Makkelijk ging het niet, want beide ploegen hielden de ruimtes klein en zorgden er zo voor dat het een schaakwedstrijd werd. Het baltempo lag laag, de druk was hoog. FC Utrecht kreeg de grootste kansen via Nacer Barazite en Bart Ramselaar, maar beiden vonden de uitstekend keepende Kirsten op hun weg. Zijn collega Robbin Ruiter aan de andere kant hoefde minder in actie te komen, maar dat kwam vooral omdat Santos en Foor naast en over mikten.

Een beslissend detail, zo bleek later. Utrecht was niet meer bij machte om door de verdediging van NEC te breken. De pionnen van NEC hielden het veld goed klein, alleen invaller Kristoffer Peterson kreeg nog een enorme kans. Hij kon zijn kopbal echter te weinig richting meegeven. NEC kwam zo als winnaar uit de strijd, in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend. Volgende week wacht de derby met Vitesse, een rechtstreeks duel om de vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen