FC Twente niet langer eigenaar van De Grolsch Veste

30 november 2015, 17:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De gemeente Enschede steekt het noodlijdende FC Twente de helpende hand toe. De gemeente is bereid de zeventien miljoen die de club had geleend voor de bouw van De Grolsch Veste om te zetten in een garantstelling van 32 miljoen euro. Zodoende is Twente niet meer eigenaar van het voetbalstadion en moet het jaarlijks huur betalen om in het stadion te mogen spelen. Dat maakt Twente op de eigen website bekend in een verklaring.

Het stadion van Twente wordt eigendom van een speciale stichting, die ook de schuld op het stadion overneemt. Twente gaat jaarlijks huur betalen aan die stichting. "Om deze constructie te kunnen realiseren is een garantstelling van 32 miljoen van de gemeente Enschede nodig", legt directeur Gerald van den Belt uit in het statement. "Die garantstelling heeft uitsluitend betrekking op het stadion. Met de hiermee verkregen middelen kan FC Twente de bestaande gemeentelijke lening van zeventien miljoen direct aflossen. Daarnaast hebben wij, conform het Plan van Aanpak, overeenstemming bereikt met de overige crediteuren en zijn wij in de afrondende fase daarvan."

Volgens Van den Belt is het afstaan van het stadion zeer goed nieuws. "Met de garantstelling van de gemeente zetten we een enorme stap richting een financieel gezonde club. Van achteroverleunen is geen sprake, maar wat dit betreft begint deze week een stuk prettiger voor de tienduizenden die, zoals afgelopen zaterdag ook weer bleek, volop achter FC Twente blijven staan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen