NEC denkt aan verhuizen: "Dit is alarmfase één"

1 december 2015, 17:22

NEC-directeur Bart van Ingen sluit niet uit dat zijn club vertrekt uit De Goffert. Eerder op de dag werd bekend dat NEC en de gemeente Nijmegen er niet in zijn geslaagd overeenstemming te bereiken over een verkoop van het complex aan de eredivisionist.

NEC huurt De Goffert momenteel voor 700.000 euro per jaar van de gemeente en draait ook op voor de kosten van het onderhoud. De club had gehoopt het stadion voor ongeveer 5 miljoen euro over te kunnen kopen, maar de gemeente verlangt minimaal 8,2 miljoen euro.

"We gaan dit eerst intern evalueren en er volgt nog een gesprek met burgemeester en wethouders. Maar alle opties zijn open. Als de huur- en renovatiekosten hetzelfde blijven, dan is renoveren of verhuizen wat ons betreft om het even", zegt Van Ingen tegen FOX Sports. Hij benadrukt de ernst: "Dit is alarmfase één, code rood. Het is een must voor ons om de juiste oplossing te vinden, omdat het géén optie is dat we de voetbaltak gaan aanspreken om de kosten te dekken. Ik wil geen geld bij onze core business, het voetbal, weghalen, want dan zijn onze sportieve aspiraties ook in het gedrang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen