Titelrace Serie A volledig open na zege Lazio bij Inter

20 december 2015, 22:52   Bijgewerkt: 20 december 2015, 23:19

De titelrace in de Serie A ligt weer helemaal open. Koploper Internazionale ging zondag in de thuiswedstrijd tegen Lazio met 1-2 onderuit, waardoor de verschillen in de top van de Italiaanse competitie kleiner zijn geworden. Het gat tussen de vijf bovenste clubs bedraagt nog slechts vier punten.

Antonio Candreva tekende in de 87ste minuut voor het beslissende doelpunt in Milaan. De international benutte de rebound van zijn strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Felipe Melo op Sergej Milinkovic-Savic en in eerste instantie werd gekeerd door Inter-keeper Samir Handanovic.

Candreva had Lazio in de vijfde minuut ook al op 0-1 gezet. De Italiaan was ditmaal trefzeker met een afstandsschot na een hoekschop. Mauro Icardi schoof in de 61ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen voor Inter, dat de wedstrijd met tien man afsloot. Melo kreeg in de extra tijd direct rood voor een wilde trap in de nek van Lucas Biglia. Even later kreeg Milinkovic-Savic zijn tweede gele kaart, waardoor ook Lazio met een man minder afsloot.

Internazionale gaat met 36 punten uit zeventien duels nog wel als koploper de korte winterstop van de Serie A in, maar de concurrentie is wel dichterbij gekomen. Fiorentina en Napoli delen met 35 punten de tweede plaats, Juventus staat met 33 punten vierde en AS Roma is met 32 punten de nummer vijf van de ranglijst. De vier achtervolgers maakten eerder op de dag geen fout. Juventus zegevierde met 2-3 bij Carpi, Fiorentina en Roma wonnen thuis met 2-0 van respectievelijk Chievo Verona en Genoa, terwijl Napoli Atalanta met 1-3 versloeg.

Lazio komt door de winst op 23 punten en staat daarmee teleurstellend tiende. De Romeinse club had in de voorgaande zeven competitiewedstrijden slechts twee punten gepakt. Wesley Hoedt stond in de basis tegen Inter, Edson Braafheid bleef op de bank. Stefan de Vrij en Ricardo Kishna waren afwezig bij Lazio; beide spelers hebben last van een knieblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen