Riedewald noemt voorbeelden: "Dat wil ik ook"

29 december 2015, 12:42

Jairo Riedewald kan terugkijken op een uitstekend 2015. Het was het jaar waarin hij zich stormachtig ontwikkelde en zijn definitieve doorbraak in het betaalde voetbal beleefde. De pas 19-pas jarige centrumverdediger hoopt zich door te blijven ontwikkelen en haalt hierbij inspiratie uit meerdere voorbeeldspelers.

De NOS stelde Riedewald de vraag aan welke speler hij zich graag spiegelt. "Raphaël Varane (Real Madrid) vind ik op mijn positie echt een goede speler. Zo jong en internationaal al veel bereikt met land en club, niet de kleinste club. Knap", aldus de Ajacied. "Jan Vertonghen is ook een voorbeeld. Hij ging op precies het goede moment weg bij Ajax. Het ging hem in zijn laatste jaar makkelijk af bij Ajax, zo kwam het op mij over. Dan moet je weg. Dat wil ik ook. Ik wil ook een persoonlijkheid worden en het gevoel krijgen dat ik qua ontwikkeling op het maximum zit bij Ajax. Dat ik toe ben aan de volgende stap", aldus Riedewald.

In de voorbereiding sprak coach Frank de Boer dat het 'monster' in Riedewald nog wakker geschud moest worden. "Dat monster is nog niet helemaal wakker geworden", reageert de jongeling op deze woorden. "Maar ik heb wel meer agressie in mijn spel en ben me meer bewust van wat ik doe. Ik doe niet meer zomaar wat. Ik moet nog wel meer een persoonlijkheid worden, meer coachen, meer een leider worden. Als Jairo de bal krijgt, moeten tegenstanders weten dat er wat moet gebeuren. En ik moet rust creëren voor mijn medespelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen