Van Gaal start nieuwe jaar met broodnodige overwinning

Jw
2 januari 2015, 18:03

Manchester United weet eindelijk weer wat winnen is. Trainer Louis van Gaal stapte zaterdagmiddag voor het eerst in negen achtereenvolgende wedstrijden weer eens met drie punten van het veld. In eigen huis werd Swansea City met pijn en moeite verslagen: 2-1. Wayne Rooney besliste het duel in de slotfase met een technisch hoogstandje. Daardoor heeft Van Gaal weer even lucht gekregen.

Na een voorzichtige eerste helft, waarin Manchester United wel de bovenliggende partij was, brak miljoenenaankoop Anthony Martial de ban. Het Franse toptalent kopte de thuisploeg drie minuten na de rust naar een 1-0 voorsprong. Rechtsback Ashley Young was belangrijk door als aangever een puike voorzet af te leveren bij Martial.

Een nieuwe teleurstelling lag op de loer voor Manchester United, dat eerder in het seizoen al met 2-1 had verloren van Swansea City. Wayne Rooney bleek echter de reddende engel. De Engelse aanvoerder, die pas twee keer scoorde in de Premier League, zette het gemor op Old Trafford eindelijk weer eens om in blijdschap. Op aangeven van de belangrijke Martial tikte Rooney op prachtige wijze de bal achter zijn standbeen langs in het doel. In de slotfase kreeg Swansea City nog twee grote kansen om een punt te veroveren, maar mede door geweldig keeperswerk van De Gea bleef een nieuwe mokerslag achterwege voor Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen