Andersen: "Terug naar Ajax? Hoeft van mij niet per se"

5 februari 2016, 12:21

In het shirt van Willem II is Lucas Andersen bezig aan een prima seizoen. De 21-jarige Deen scoorde in de Eredivisie vier keer voor de Tilburgse club, bovendien leverde hij vier assists. Hij zit lekker in zijn vel, al vindt hij het jammer dat er bij Ajax nauwelijks naar hem omgekeken wordt. Dat zegt hij bij de NOS.

Vanuit Amsterdam heeft Andersen, die tot medio 2018 onder contract staat bij Ajax, dit seizoen niets gehoord. "Dat mis ik wel. Waarschijnlijk ga ik straks ook weer terug naar Ajax, dus het zou wel leuk zijn om af en toe contact te hebben met hen." Een complimentje na een goede wedstrijd voor Willem II bleef bijvoorbeeld tot dusver ook telkens uit. "Dat is wel jammer, ja. Ik heb dat misschien wel wat meer nodig dan anderen."

Andersen stond bij Ajax te boek als groot talent, maar een echte doorbraak bleef uit. Daar ligt de Deen niet wakker van. "Iedereen heeft zijn eigen weg. Willem II is voor mij een tussenstap. En als je het hier goed doet, kun je bijna overal naartoe", denkt hij. Bijvoorbeeld naar Ajax, want in principe keert hij komende zomer terug naar de ArenA. Al staat Andersen niet te trappelen. "Als zij graag met mij door willen en het gevoel is goed, dan ga ik terug. Maar van mij hoeft het niet per se. Als ik terug moet, ga ik strijden voor een basisplek."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen