Ajax treedt direct op tegen initiator Vermeer-actie

Jw
7 februari 2016, 15:01   Bijgewerkt: 7 februari 2016, 15:10

Ajax heeft direct opgetreden tegen de supporter die zondag in negatieve zin opviel in de Klassieker. De fan van de Amsterdamse club had met een opblaaspop Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer uitgebeeld en hing deze op aan de reling van de tribune. Trainer Frank de Boer reageerde na afloop met afschuw.

"Ze hebben al daadkrachtig opgetreden. De jongen die daar verantwoordelijk voor was, is opgepakt en die krijgt een stadionverbod", lichtte De Boer toe tegenover FOX Sports. Bovendien zal Ajax juridische stappen ondernemen tegen de onruststoker.

Vermeer maakte in het verleden de overstap van Ajax naar Feyenoord en die ligt bij sommige supporters blijkbaar nog gevoelig. De Boer begrijpt het niet. "Ik kan er sowieso niet bij met mijn hoofd. Kenneth is voor ons een fantastische speler geweest, heeft zich altijd 300 procent ingezet voor ons. Hij kreeg concurrentie en heeft op dat moment voor zijn eigen carrière gekozen. Dat hij uiteindelijk voor Feyenoord koos, kwam zo op zijn pad. Ik vind dat we heel veel respect voor hem moeten hebben", besloot de trainer, die enkele jaren met de Oranje-international samenwerkte bij Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen