Vermeer zucht: "Ja, dan zie je jezelf daar hangen"

8 februari 2016, 07:48

Kenneth Vermeer keerde zondag weer voor even terug in de Amsterdam ArenA, waar hij in het verleden lange tijd onder contract stond. Een prettig bezoekje werd het allerminst voor de keeper van Feyenoord. Hij ging niet alleen met 2-1 ten onder met zijn ploeg, maar was ook de hele wedstrijd het doelwit van kwetsende spreekkoren en gefluit. Bovendien werd er op een gegeven moment zelfs een opblaaspop aan de reling gehangen, waarbij Vermeer aan een strop uitgebeeld was.

Het ging om een donkere opblaaspop, met een wit shirt met daarop de naam van Vermeer. De Feyenoord-goalie heeft de schandalige actie waargenomen. "Ja, dan zie je jezelf daar hangen", sprak hij na afloop tegen het Algemeen Dagblad. Vermeer maakte in de zomer van 2014 de pikante overstap van Ajax naar Feyenoord en dat nemen de Amsterdamse fans hem bijzonder kwalijk.

Vermeer moest het de hele Klassieker flink ontgelden bij de fans van Ajax. "Ik ben er tijdens de wedstrijd niet mee bezig geweest. Maar ik heb genoeg gehoord, dat is duidelijk. Al noem ik het liever randzaken", aldus de doelman, die ziet dat het van kwaad tot erger gaat in de voetbalwereld. "Ja, maar dat wisten we toch eigenlijk al? Er gebeuren zoveel dingen die je eigenlijk niemand zou toewensen. Het is jammer dat het zo moet zijn", refereert hij ook naar het feit dat Marko Vejinovic bij zijn eigen huis bedreigd werd.

Vermeer heeft naar aanleiding van het incident officieel aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Ajax trad meteen op tegen het voorval en heeft de verantwoordelijke supporters laten oppakken en een stadionverbod gegeven. De club onderneemt ook juridische stappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen