Van Praag en Van Oostveen balen van Vermeer-pop

8 februari 2016, 08:00

De schandalige actie van een enkele Ajax-supporter tijdens de Klassieker tegen Feyenoord is bij Michael van Praag en Bert van Oostveen, respectievelijk de voorzitter en de directeur van de KNVB, in het verkeerde keelgat geschoten. De aanklager betaald voetbal wordt door het duo gevraagd om een onderzoek in te stellen.

Vermeer werd tijdens de Klassieker (2-1 winst voor Ajax) uitgebeeld met een oplaaspop, die aan een strop aan de reling hing. "Onvoorstelbaar stuitende actie tegen Kenneth Vermeer in de ArenA. Volledig onacceptabel. Reken er op dat de KNVB-aanklager dat begrijpt", schrijft Van Praag via Twitter.

Ook van Oostveen walgt van de actie. "Ik baal hier net zo van als alle echte voetbalfans. We moeten af van het gevoel van machteloosheid. De gebeurtenissen van na de winterstop zijn gewoon slecht voor ons voetbal. Dus: op korte termijn in gesprek met supportersverenigingen aan de voorkant en strenger straffen aan de achterkant", zo luidt het oordeel van de KNVB-directeur.

De schuldige supporter is opgepakt en heeft een stadionverbod opgelegd gekregen. Bovendien doet zowel Vermeer als Ajax aangifte tegen de boosdoener.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen