Feyenoord lijdt in winters Zwolle zevende nederlaag op rij

14 februari 2016, 16:28   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 16:37

Aan de dramatische reeks van Feyenoord is nog altijd geen einde gekomen. Vanmiddag (zondag) leed de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek bij PEC Zwolle alweer de zevende (!) nederlaag op rij in de competitie: 3-1. Daardoor zijn de Rotterdammers gezakt naar de zesde plaats in de Eredivisie. Overigens is het alweer het vierde seizoen op rij dat Feyenoord onderuit gaat in het IJsseldelta Stadion.

sneeuw

sneeuw

Feyenoord wilde in het winterse Zwolle dus de rug rechten, maar in de eerste helft werd de ploeg volledig overvleugeld door de thuisclub. Dat was enigszins opvallend, aangezien PEC ook niet in topvorm verkeert en met negen spelers over een overvolle ziekenboeg beschikt. De thuisploeg nam vanmiddag echter al snel het initiatief en kwam in de vijftiende minuut op voorsprong. Lars Veldwijk promoveerde een lange bal van Wout Brama op uitstekende wijze tot doelpunt, al moet gezegd dat Eric Botteghin er bij die treffer niet goed uitzag. De Braziliaan tastte mis bij de hoge bal en had daarmee een groot aandeel in de openingstreffer.

Zo kwam Feyenoord kort voor rust op gelijke hoogte, maar de goal van Van Beek was na vijf minuten in de tweede helft al niets meer waard. Veldwijk knalde na een prima actie in de vijftigste minuut de 2-1 in het doel en tekende voor zijn elfde goal van dit seizoen. Uitgerekend Van Beek ging bij dat doelpunt de mist in, door op klungelige wijze om te vallen kort voordat Veldwijk de trekker overhaalde. Zo kon Feyenoord al vroeg in de tweede helft weer helemaal opnieuw beginnen.

Zodoende is er aan de dramatische reeks van Feyenoord een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Volgende week zondag krijgen Van Bronckhorst en zijn mannen de kans om voor het eerst sinds 6 december 2015 weer eens een duel te winnen. Roda JC is dan, in de eigen Kuip, de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen