NEC en Meulensteen in gesprek over hoofdtrainerschap

Jw
16 maart 2016, 19:12

René Meulensteen is een serieuze kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van NEC te worden. De Nijmeegse club heeft inmiddels de gesprekken gestart met de 51-jarige trainer, heeft FCUpdate.nl vernomen. De voormalig assistent van Sir Alex Ferguson is in beeld om de huidige coach Ernest Faber in de zomer op te volgen.

Meulensteen, die op dit moment beschikbaar is, heeft goede papieren voor de vacature in Nijmegen. De in Beugen geboren oefenmeester was zes jaar lang werkzaam als assistent van Ferguson bij Manchester United. Later deed hij ook ervaring op als hoofdtrainer bij Bröndby IF, Fulham FC en een halve maand bij Anzhi Makhachkala.

Meulensteen stond ooit als speler onder contract bij NEC, maar debuteerde in twee jaar tijd niet in de hoofdmacht. In Nijmegen legde hij wel de basis voor zijn trainersloopbaan door diverse diploma's te behalen. Meulensteen staat bekend als een fervent aanhanger van de Coerver-methode, die hij toepaste op een groot aantal topspelers, waaronder Cristiano Ronaldo.

NEC kreeg onlangs van Faber te horen dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Eredivisionist. Kort daarop presenteerde FC Groningen de voormalig verdediger als nieuwe hoofdtrainer voor de komende voetbaljaargang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen