Memphis: "Mislopen EK roept te veel emoties op"

23 maart 2016, 08:21

Voor het eerst nemen er komende zomer in Frankrijk 24 landen deel aan een Europees kampioenschap voetbal, maar Nederland is er desondanks niet bij. De ploeg van bondscoach Danny Blind eindigde in de poule achter Tsjechië, IJsland en Turkije. Memphis Depay denkt liever niet meer terug aan de rampzalige kwalificatiecampagne.

Memphis gaat het EK waarschijnlijk ook niet voor de televisie volgen. "Het liefst denk ik er niet meer aan terug. Het roept te veel emoties op", zegt de oud PSV'er tegen De Telegraaf. "Aan de andere kant nemen we dat gevoel als team wel mee naar de WK-kwalificatiewedstrijden, zodat we daarin extra gebrand zijn. Dat we wel realiseren wat voor moois we hebben laten lopen en er met zijn allen voor gaan knokken om er straks in 2018 wél bij te zijn. Het WK in Brazilië is het mooiste dat ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn carrière, dus ik weet hoe bijzonder het is. We moeten Rusland hoe dan ook halen."

Memphis geniet het vertrouwen van Blind, iets waar hij blij mee is. "Daar ben ik hem dankbaar voor. Hij kent mijn kwaliteiten en weet wat ik in de toekomst voor de ploeg kan betekenen", aldus Memphis. Hij vindt zichzelf nog geen dragende speler bij Oranje. "Maar dat wil ik uiteindelijk wel worden en daar zal ik keihard voor blijven werken, mijn hele carrière lang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen