Van Nistelrooy: "Foppe de Haan is echt een vakman"

27 maart 2016, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooy is zeker niet vergeten welke trainer hem een kans gaf bij sc Heerenveen. De spits vertrok in 1997 van FC Den Bosch naar Friesland, waar Foppe de Haan aan het roer stond.

Van Nistelrooy werd als aanvallende middenvelder aangetrokken, maar De Haan maakte een ware doelpuntenmachine van de spits. "Foppe de Haan is echt een vakman. Hij heeft mij het vak geleerd", vertelt de voormalig speler van onder andere Real Madrid aan sc Heerenveen TV. "Hoe ben je prof? Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is bij de ontwikkeling van een jonge speler."

"Als ik aan Foppe denk, dan denk ik naast een vakman ook aan een warm persoon", gaat de assistent-trainer van bondscoach Danny Blind verder. "Er was doordeweeks eens een Europa Cup-wedstrijd en opeens zij hij tegen me: 'Kom, vanavond voetbal kijken'. Ik woonde toen in een appartement op mezelf. Toen dacht ik wel even: zo he. Paniek natuurlijk. De trainer komt vanavond voetbal kijken. Dan leer je toch iemand kennen. Je bouwt ook een band met hem op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen