Strijdbaar Heracles houdt Utrecht van zege af

2 april 2016, 20:47   Bijgewerkt: 2 april 2016, 21:14

FC Utrecht heeft geen afstand kunnen nemen van Heracles in de strijd om Europees voetbal. De bezoekers kwamen in Almelo niet verder dan 1-1. Andreas Ludwig bezorgde de ploeg van Erik ten Hag een punt na een tegentreffer van Jaroslav Navratil. De thuisploeg wist daarna met veel strijd de spitsen van Utrecht van scoren af te houden. Beide ploegen blijven door de puntendeling in de race voor de play-offs.

Slechts één punt scheidde beide ploegen op de ranglijst voorafgaand aan het duel. Dat Heracles en Utrecht aan elkaar gewaagd zijn bleek ook in Almelo. De bezoekers hadden een licht veldoverwicht, maar wisten dit nauwelijks om te zetten in echte kansen. De thuisploeg had zelf moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam ook niet tot uitgespeelde mogelijkheden.

Linksbuiten Gosens was in de tweede helft opnieuw de aangever bij een kans van Navratil. De Tsjechische rechtsbuiten stond ditmaal in een betere positie om af te ronden: recht voor het doel en vogelvrij. Een mooie volley met rechts was voldoende om Ruiter te kloppen in de lange hoek 0-1. Keeper Castro vierde het feestje mee omdat hij verantwoordelijk was voor het wegsturen van Gosens met een goed geplaatste uittrap.

De bezoekers kregen door de snelle gelijkmaker meteen weer het gevoel dat er meer te halen viel in het Polmanstadion. De gevaarlijke Ruud Boymans, gekomen als invaller, werd echter tot twee keer toe van scoren afgehouden door doelman Castro. De Belg onderscheidde zich met een redding met zijn rechtervoet na een schot van Boymans in de lange hoek. Boymans kon daardoor, net als Utrecht-topscorer Sebastien Haller, het verschil niet maken. Het harde werken van de Almeloërs werd daardoor beloond met een punt waardoor beide ploegen zicht houden op een Europees avontuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen