Sparta heeft Jupiler League-titel binnen dankzij nipte zege

11 april 2016, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam heeft maandagavond de langverwachte Jupiler League-titel veiliggesteld. Dankzij een moeizame 3-1 zege op Jong Ajax kroonde de Rotterdamse club zich vanavond tot kampioen, waardoor het komend seizoen terugkeert in de Eredivisie. Tegen Jong Ajax werd het dankzij een goal van Daley Sinkgraven in de tweede helft nog spannend, maar twee late Sparta-doelpunten zorgden ervoor dat de champagne ontkurkt kon worden op het Kasteel.

In de 33ste speelronde van de Jupiler League heeft Sparta de titel dus gepakt, tot grote opluchting van alles en iedereen die de roemrijke club een warm hart toedraagt. Het keert daardoor, na een afwezigheid van zes jaar, komend seizoen weer terug op het hoogste niveau. De oudste profclub kende de afgelopen seizoenen zeer moeizame jaren, waarin veel interne onrust heerste op Het Kasteel. Dit jaar heerste onder het bewind van coach Alex Pastoor echter een serene rust, waarin de ploeg tot grote hoogtes steeg.

Daardoor is Sparta na een afwezigheid van meer dan 2000 dagen komend seizoen weer te bewonderen in de Eredivisie. Het is de club, die dit seizoen slechts drie keer verloor in 33 speelronden, van harte gegund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen