Dijks is trots op Ajax: "Heerenveen-uit, altijd lastig"

21 april 2016, 00:22

Om titelfavoriet nummer één te blijven moest Ajax woensdagavond drie punten pakken in de pittige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat lukte: dankzij twee doelpunten van Arek Milik werd het 0-2 in het Abe Lenstra Stadion. Mitchell Dijks is meer dan tevreden, aangezien de Ajacieden nu nog steeds op kampioenskoers zijn.

Vorige week werd Dijks nog buiten de 3-4-3 formatie van Ajax gelaten, nu mocht de linksback weer opdraven in het beter functionerende 4-3-3 systeem. De krachtige verdediger maakte indruk met zijn aanvalsdrift en speelde een rol bij beide Amsterdamse goals. "Het was niet heel goed, maar we hebben wel drie punten gepakt en met twee doelpunten verschil gewonnen. Dat is het meest belangrijk. Nu is het verschil in doelsaldo met PSV nog zes goals", sprak Dijks na afloop in de mixed zone. "Heerenveen-uit is altijd lastig. Ik ben trots op de jongens."

In de eerste helft was Ajax slordig, met name in de eindfase. In de tweede helft ging het een stuk eenvoudiger voor de ploeg van coach Frank de Boer. "We hebben vier tot vijf goede kansen gecreëerd, dat was aan het begin van het seizoen wel anders. In de eerste helft misten we een stukje scherpte, gelukkig ging het in de tweede helft wel goed", aldus Dijks.

Dijks gaf niet alleen een fraaie assist bij de 0-2, maar leidde ook de penalty in waaruit Milik de score opende. Een voorzet van de linkspoot kwam tegen de arm van Kenneth Otigba aan. "Ik kreeg de bal en trok hem terug. Otgiba had zijn hand langs zijn lichaam hangen en omdat zijn arm te ver van zijn lichaam zat, was het volgens mij wel een penalty", aldus Dijks, die wel tegen een gele kaart aanliep en daardoor geschorst is voor het thuisduel met FC Twente. "Dom", reageerde hij kort in de mixed zone.

[photo,97352,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen