Data tonen uitzonderlijke spel 'Beste Marokkaan' Ziyech aan

10 mei 2016, 15:28   Bijgewerkt: 10 mei 2016, 15:40

Hakim Ziyech was dit seizoen de speler waar veel, zo niet alles, om draaide bij FC Twente. De spelmaker kon in zijn eentje wedstrijden openbreken met versnellingen, afgemeten voorzetten en loeiharde afstandsschoten. Uit de statistieken over het afgelopen seizoen blijkt hoe opvallend het spel van Ziyech was in de Eredivisie.

Een gezonde portie lef kan niemand de Marokkaan ontzeggen. Ziyech schoot het vaakst van alle Eredivisie-spelers van buiten het zestienmetergebied (102 keer) en deed dat ook het het meest van iedereen vanuit standaardsituaties (42). Bovendien passeerde Ziyech maar liefst 92 keer een tegenstander. Er is niemand die hem dat kan nazeggen.

Daarbij houdt het niet op met de uitzonderlijke statistieken van Ziyech. Hij stond namelijk ook het vaakst aan de basis van een doelpoging van een teamgenoot (94 keer), waarmee hij goed was voor tien assists. Daarnaast gaf hij 298 voorzetten, het meest van de bijna vijfhonderd spelers die dit seizoen speelminuten maakten. Pech had hij ook: geen speler raakte vaker de paal of de lat dan de vier keer van Ziyech.

Overigens viel Ziyech vandaag in de prijzen. Hij werd verkozen tot beste Marokkaanse voetballer van het afgelopen jaar en hield daarmee onder meer Bayern München-verdediger Mehdi Benatia, die de prijs de drie voorgaande jaren op zijn naam schreef, achter zich. 

Data via OptaSports.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen