Het lijkt de dag van de waarheid voor De Boer en Ajax

11 mei 2016, 09:56

Het op jammerlijke wijze mislopen van het kampioenschap van Nederland dreunt nog hard na, maar vandaag (woensdag) gaat Frank de Boer volgens diverse media om tafel met de clubleiding van Ajax om het over hun al dan niet gezamenlijke toekomst te hebben. Er wordt snel duidelijkheid verwacht over de plannen van de trainer.

De Boer staat nog één seizoen onder contract bij Ajax, maar het is nog maar de vraag of hij tot de zomer van 2017 in dienst zal blijven in Amsterdam. Het is geen geheim dat de voormalig Oranje-international ambitieus is en ooit in het buitenland aan de slag wil gaan en mogelijk opteert hij deze zomer al voor een overstap naar een andere club.

De trainer, die Ajax vier keer kampioen maakte in zes seizoenen, trekt zich bij het maken van zijn besluit weinig aan van het gelijkspel tegen De Graafschap (1-1) en het naast de landstitel grijpen. Dit staat los van zijn beslissing. Afgelopen vrijdag liet De Boer namelijk al weten dat hij eruit was. Wat kan meespelen in de keuze van De Boer, is het vermeende feit dat assistent-trainers Orlando Trustfull en Dennis Bergkamp niet goed met elkaar overweg zouden kunnen.

De Boer kan ondanks het mislopen van het kampioenschap rekenen op de steun van de spelersgroep. Na het drama in Doetinchem lieten aanvoerder Davy Klaassen en verdediger Joël Veltman weten dat ze nog achter hun trainer stonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen