Hake: "Hebben intentie om door te gaan met elkaar"

11 mei 2016, 12:53

René Hake lijkt volgend seizoen ook de trainer van FC Twente te zijn, als de Tukkers erin slagen om de proflicentie te behouden. Beide partijen zijn van plan om hun samenwerking volgend seizoen te continueren. Hake nam gedurende het seizoen het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder.

Hake wist Twente uit het slop te trekken en wist zijn ploeg naar de dertiende plaats te leiden. Als de club uit Enschede geen drie punten in mindering hadden gekregen, dan was een gedeelde elfde plaats een feit. "De intentie is uitgesproken om door te gaan met elkaar", zegt Hake tegen TC Tubantia over zijn verstandhouding met de club. "Alleen staat alles nog op rood, waardoor we niets concreet kunnen maken. Ik kan nu niet eens officieel aangesteld worden en de club kan ook niet concreet worden naar spelers die ze op de radar heeft. Doodzonde, maar dat is nou eenmaal niet anders."

"Ik wil hoofdtrainer blijven, maar het is niet zo dat ik er zomaar instap", nuanceert Hake. "Stel dat de club morgen het nieuws krijgt dat de licentie behouden blijft, dan is het niet zo dat trainer René Hake dezelfde dag heeft bijgetekend. Als op 6 augustus de competitie begint, is er schoon schip gemaakt en komt er een frisse herstart. Iedereen wordt dan weer opnieuw beoordeeld en afgerekend op de prestaties. Ook de trainer. En dat is terecht. Maar wat kun en mag je dan verwachten? Er moet een goede staf komen en goede trainingsfaciliteiten. En uiteraard is de samenstelling van de selectie een belangrijk punt. Hoe sneller dat voor elkaar is, hoe beter het is. We hebben dit seizoen vooral een slechte start gehad door onze rommelige voorbereiding", weet Hake.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen