Kluivert jr. voelt geen druk: "Ik hou gewoon van voetbal"

11 mei 2016, 13:26

Justin Kluivert is een talentvolle voetballer, maar in de ogen van veel mensen is hij vooral de zoon van Patrick Kluivert. De jeugdspeler van Ajax, die momenteel met Oranje onder 17 op het EK in Azerbeidzjan actief is, hoopt in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden en vindt het niet erg om te vergeleken te worden met zijn vader.

Kluivert senior maakte al op 18-jarige leeftijd het verschil in de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan (1-0) en maakte naast deze twee clubs ook furore bij FC Barcelona en het Nederlands elftal, waar hij een tijd lang all-time topscorer was. Het schept verwachtingen voor Justin, maar dat vindt de jongeling niet erg. "Ik vind het mooi als ik vergeleken word met mijn vader. Hij heeft een geweldige carrière gehad en daar ga ik ook voor. Iedereen verwacht veel van mij, maar ik voel geen druk. Ik hou gewoon van voetbal", zegt Kluivert op UEFA-website.

Justin, die net zeventien jaar geworden is, heeft een overeenkomst met Ajax bereikt over een driejarig contract. Toevallig genoeg wordt vader Patrick jeugdcoach. "Het was een speciaal moment om bij Ajax te komen. Ik heb daar getekend vanwege de traditie met het ontwikkelen van jonge spelers. Ze hebben vertrouwen in me en ik denk dat ik dat terug kan betalen. Mijn vader wordt mijn coach volgend seizoen en dat vind ik leuk. Het zal eerst even raar zijn, maar daarna zal ik hem als trainer zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen