Het tijdperk-De Boer komt ten einde bij Ajax

12 mei 2016, 07:55   Bijgewerkt: 12 mei 2016, 09:03

Frank de Boer is eruit. De 45-jarige oefenmeester heeft besloten om bij Ajax te vertrekken, zodat hij een nieuw avontuur kan aangaan. De voormalig Oranje-international heeft de mededeling reeds kenbaar gemaakt aan de directie en zal vandaag (donderdag) de spelersgroep inlichten. Nadat De Telegraaf met het nieuws opende, is tegenover de NOS bevestigd dat de clubleiding ingestemd heeft met de breuk.

Dat betekent dat er bij Ajax een einde komt aan een tijdperk. De Boer debuteerde meer dan 5,5 jaar geleden bij de Amsterdamse topclub met een 0-2 overwinning bij AC Milan en dat bleek het startschot van een succesvolle periode. De coach wist de Ajacieden vier keer op rij naar het kampioenschap van Nederland te leiden. In de vorige en de huidige jaargang moest Ajax wel haar meerdere erkennen in PSV. Ondertussen werden de geruchten over een exit van De Boer steeds wat hardnekkiger.

Het vertrek van De Boer houdt in dat er komend seizoen een nieuwe trainer voor de groep zal staan bij Ajax. De hierboven genoemde ochtendkrant claimt dat Peter Bosz de nummer één is het op lijstje met mogelijke opvolgers van De Boer. De oud-trainer van Vitesse en Heracles Almelo is momenteel werkzaam als coach bij Maccabi Tel Aviv, de Israëlische club waar Jordi Cruijff als technisch directeur functioneert.

De Boer stond sinds december 2010 aan het roer bij Ajax. Afgelopen zondag misliep hij zijn vijfde landstitel door een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap, een klap die hij vervolgens moederziel alleen in de spelersbus verwerkte.

Het is interessant om te kijken wat De Boer nu gaat doen. Een nieuwe uitdaging behoort tot de mogelijkheden, maar een sabbatical ook. De oud-verdediger wordt in één adem genoemd met Everton en Valencia en kon in het verleden al rekenen op de interesse van Tottenham Hotspur, Liverpool en Swansea CIty.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen