De Boer stopt: "Dit is beter voor mij en ook voor Ajax"

12 mei 2016, 09:24   Bijgewerkt: 12 mei 2016, 10:23

Wat donderdagochtend al naar buiten kwam, is officieel bevestigd door Ajax: Frank de Boer houdt het voor gezien als trainer van de Amsterdamse topclub. Dat heeft de 45-jarige coach in een gesprek aan de directie laten weten. Het contract van de 112-voudig international liep nog een jaar door, maar er is een akkoord bereikt over de ontbinding. Naast De Boer zal ook assistent-trainer Orlando Trustfull de club verlaten.

Zodoende komt er definitief een einde aan het tijdperk-De Boer bij Ajax. De voormalig verdediger was sinds het seizoen 2006-2007 verbonden aan Ajax. Eerst was hij meerdere malen actief als jeugdcoach, op 6 december 2010 werd hij overgeheveld naar de hoofdmacht. Hij debuteerde meteen met een 0-2 Champions League-zege bij AC Milan en wist vervolgens in 2011, 2012, 2013 en 2014 landskampioen te worden met Ajax. De goede lijn kon niet doorgetrokken worden; de afgelopen twee seizoenen greep PSV de landstitel.

Het feit dat Ajax al twee jaar niet opgewassen is tegen PSV, heeft De Boer aan het denken gezet. "Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014-2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten, daar hebben we alles aan gedaan. Maar het is helaas niet geworden wat wij allemaal hoopten en verwachtten. Ik begon steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor iets anders. Dat is voor mij beter en naar mijn mening ook voor Ajax", zegt de vertrekkende trainer in een persbericht van Ajax. Hij kijkt met warme gevoelens terug op de afgelopen 5,5 jaar. "Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Eerst als speler en de afgelopen tien jaar als trainer. Ik heb me bij de D1 en de A1 kunnen ontwikkelen. Ajax gaf mij daarna al snel de kans bij het eerste elftal en daar ben ik de club dankbaar voor."

Bij monde van directeur Edwin van der Sar reageert de directie op de exit van De Boer. "Het was geen grote verrassing, aangezien we de afgelopen maanden al enkele gesprekken over zijn toekomst en die van Ajax voerden", stelt Van der Sar. "Maar omdat alle contracten van onze selectiespelers doorlopen en Frank enorm eerzuchtig is, hield ik er toch ook nog een beetje rekening mee dat hij zijn contract zou willen uitdienen. Om met deze groep toch nog een prijs te pakken. Wij vinden het jammer dat hij weggaat, maar toen hij meldde dat dit zijn beslissing was hebben we in goed overleg zijn contract beëindigd."

Ajax is De Boer dankbaar voor zijn verrichte werk. "Als je ziet wat hij allemaal gewonnen heeft, maar ook als je kijkt naar de manier waarop hij altijd oog heeft gehad voor de doorstroming van onze talenten, dan verdient hij dat gewoon. Daarnaast is Frank een uitstekende ambassadeur van de club geweest, die altijd tijd maakte voor de fans, de media, de maatschappelijke projecten van de club en de sponsoren. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen maar wij wensen hem hoe dan ook ontzettend veel succes in zijn verdere loopbaan. Wij gaan nu in het Technisch Hart bepalen hoe we deze vacante positie gaan invullen en hoe de technische staf er voor komend seizoen uit gaat zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen