De Boer: "Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet"

12 mei 2016, 09:22

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het niet, maar toch is het vertrek van Frank de Boer bij Ajax zeer groot nieuws. Na 5,5 jaar, waarin hij tot vier keer toe kampioen van Nederland wist te worden met de Amsterdamse topclub, trekt de voormalig verdediger de deur van de ArenA achter zich dicht. Het is tijd voor wat anders, kondigde hij aan.

Nu hij zijn afscheid bij Ajax heeft aangekondigd, is het natuurlijk de vraag wat De Boer gaat doen. Gaat hij voor een nieuw, buitenlands avontuur als coach of kiest hij voor een sabbatical? "Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet", zegt de 45-jarige oefenmeester in een persbericht van Ajax. "Een jaar zonder club is ook een optie, ik zie wel wat er op mijn pad komt", aldus De Boer.

De vertrekkende trainer kijkt met warme gevoelens terug op zijn periode bij Ajax. "Ik koester vooral de mooie herinneringen, met het behalen van de dertigste landstitel als absoluut hoogtepunt. We hebben veel talenten de kans kunnen geven en hun doorbraak meegemaakt. Ik weet zeker dat dat ook de komende jaren zal gebeuren. Zoals het hoort bij Ajax. Waar ik ook ben, ik zal het nauwlettend blijven volgen. Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven", besluit De Boer.

Peter Bosz wordt genoemd als een belangrijke kandidaat om De Boer op te volgen bij Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen