De Boer zwijgt over Bosz en sluit comeback niet uit

13 mei 2016, 08:38

Nu Frank de Boer de directie van Ajax heeft laten weten dat hij onlangs een met één jaar doorlopend contract op zoek gaat naar een nieuw avontuur, is het voor de Amsterdamse topclub zaak om een nieuwe trainer te vinden. In het geruchtencircuit voert de naam van Peter Bosz de boventoon. De Boer heeft geen behoefte om zijn mening hierover te presenteren en stelt ondertussen dat hij een terugkeer bij Ajax in de toekomst niet uitsluit.

Als De Boer gevraagd wordt om zijn gedachten over opvolgers te delen, dan zal hij dat alleen intern bij Ajax doen. "Ik ga nu niet speculeren, zeg ook niks over Peter Bosz, omdat ik dan een bepaalde druk op Ajax en op hem leg. Mijn mening zal hier bij Ajax zwaar tellen en daar zadel ik Peter dan mee op. Daar heb ik helemaal geen zin in", stelt de vertrekkende trainer in De Telegraaf. Ook rond een mogelijke overstap naar Everton hult hij zich in nevelen, iets wat hij in het verleden niet altijd deed. "Dat heb ik één keer gedaan, over Tottenham Hotspur. En dat is een wijze les geweest."

De Boer keert Ajax deze zomer de rug toe, maar sluit niet uit dat hij ooit weer aan het roer zal staan in de Amsterdam ArenA. "Het zou zo maar kunnen dat er een tweede periode Frank de Boer bij Ajax komt. Ik heb een heel grote, dikke, rood-witte band om mijn hart heen zitten. En die kan niemand doorknippen. Ik zeg zeker nooit nooit. Dat heb ik wel geleerd in het leven", aldus de 45-jarige oefenmeester.

Mogelijk opteert De Boer overigens niet voor een nieuwe club, maar voor een sabbatical. "Misschien bevalt het me wel om niet continu die druk erop te hebben. Ik ben vanaf mijn 14e alleen maar met voetbal bezig. Even de handrem erop is er niet bij geweest. Mentaal is het op sportgebied het allerzwaarste. Misschien mis ik dat wel eventjes niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen