Cocu: "De Boer feliciteerde me meteen per WhatsApp"

17 mei 2016, 09:57

De zinderende titelrace in de Eredivisie was niet alleen een strijd tussen PSV en Ajax, maar ook een gevecht tussen twee goede vrienden: Phillip Cocu en Frank de Boer. Cocu, de trainer van de uiteindelijke landskampioen PSV, heeft veel respect voor zijn collega. Meteen na de ongelofelijke kampioensontknoping kreeg hij een felicitatie van zijn vriend.

"We hebben elkaar niet gesproken. Hij feliciteerde me wel meteen per WhatsApp", zegt Cocu in een fraai, uitgebreid stuk in De Volkskrant. "Zo is onze vriendschap. We gunnen elkaar het beste, maar we zijn ook elkaars concurrent. De laatste periode van de competitie hebben we minder contact gehad. We waren gefocust op onze eigen prestatie", aldus de keuzeheer van PSV.

Cocu weet dat De Boer bij Ajax gaat vertrekken en heeft veel respect voor hetgeen zijn collega in 5,5 jaar tijd bewerkstelligd heeft met de concurrent. "Wat hij bij Ajax heeft gepresteerd, is uitzonderlijk. Daarover wordt weleens wat lichtzinnig gedaan. Vier titels in onrustige tijden. En het is best moeilijk; alleen met je team bezig zijn, niet met randzaken", verzekert Cocu.

Cocu is uiteraard nog dolblij met het kampioenschap. Als klap op de vuurpijl werd hij afgelopen woensdagnacht ook nog eens vader van een vierde zoon. "Veel mooier kun je weken niet krijgen", jubelt Cocu, die anderhalve week geleden op de slotdag van de Eredivisie in spanning op de uitslag bij De Graafschap-Ajax moest wachten. "Je hebt gedaan wat je kunt, maar dan...moet je wachten. Er was geen beeld. Het is pure stilte. Totdat ze zeggen: het is afgelopen. De spanning die door je lijf gaat...en dan, bam, krijg je een gigantische kick", aldus Cocu.

"Ik zag een foto in de krant waarop spelers naar het publiek rennen. Die foto zegt alles", vervolgt Cocu. "Spanning die in één keer omschakelt naar blijdschap, ontlading. Expressie bij sprintende spelers in burgertenue. Hendrix met een brace. Menno Koch. In die foto zit de betrokkenheid."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen