Officieel: Manchester United ontslaat Van Gaal

Jw
23 mei 2016, 21:48   Bijgewerkt: 23 mei 2016, 22:11

Louis van Gaal is definitief op straat gezet door Manchester United. Het vertrek van de 64-jarige manager hing al maanden in de lucht en is maandagavond eindelijk bevestigd door de Engelse grootmacht. Onder leiding van de oud-bondscoach van Oranje greep United dit seizoen naast een ticket voor de Champions League. Hij zal op Old Trafford naar verwachting worden vervangen door José Mourinho.

Naast Van Gaal moeten waarschijnlijk ook zijn assistent Albert Stuivenberg, keeperstrainer Frans Hoek en performance-analist Max Reckers hun spullen pakken. United eindigde de voorbije voetbaljaargang als vijfde in de Premier League, onvoldoende voor een plek in de voorronden van de Champions League. Afgelopen weekend veroverden The Red Devils wel ten koste van Crystal Palace de FA Cup.

Vicevoorzitter Ed Woodward bedankt Van Gaal op de website van Manchester United. "Ik wil Louis en zijn staf bedanken voor het uitstekende werk dat ze de afgelopen twee jaar hebben verricht. Het heeft geresulteerd in een twaalfde FA Cup-titel, waarmee hij een prijs heeft veroverd in vier verschillende landen. Hij heeft zich als een professional en met veel waardigheid gedragen. Hij laat een aantal veelbelovende spelers achter, die onder hem veel vertrouwen hebben opgedaan en zich op het hoogste niveau hebben kunnen doorbreken. Iedereen binnen de club wenst hem al het beste toe in de toekomst."

José Mourinho, de voormalige leerling van Van Gaal, staat al geruime tijd klaar om het stokje van zijn oude leermeester over te nemen. De Portugees werd vroeg in het seizoen ontslagen door Chelsea. Hij wil naar verluidt Rui Faria en Silvino Louro als assistenten meenemen naar United. Of Ryan Giggs - de rechterhand van Van Gaal - bij de Engelse topclub blijft, is onzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen